S.Maria Delle Grazie Apartment 
Milan, Italy
  • Type: Residential
  • Client: Private
  • Location: Milan, Italy
  • Area: 300 sqm
  • Year: 2011
  • Status: Completed
The project involves the renovation and internal reorganization of an apartment of about 300 sqm on the first floor of a XVII century building in the center of Milan. The reading of what is pre-existing led the restoration project to an attitude of "cleansing" in which the work on the walls is minimal: some incongruous partitions are demolished, sequences of openings are made to allow elongated visions and the rediscovery of the original spaces. The project, in addition to the functional reorganization of the interior of the apartment and the adjustment of the technical equipment, has the goal to enhance the peculiarities of its location and of the views offered from its windows on the majestic courtyard overlooked. The large living room with an open-plan layout and large glass windows is a key element of the apartment; wooden elements and original moulding have been restored and enhanced; parquet flooring, element of great value, was the subject of a major restoration.

02 appartamento santa maria delle grazie puzzle