Villa Pianone
Porto S. Stefano (GR), Italy
  • Type: Residential
  • Client: Private
  • Location: Porto S.Stefano (GR), Italy
  • Area: 350 sqm + 750 sqm
  • Year: 2013
  • Status: Completed
The villa is located on a small promontory of Monte Argentario near Porto Santo Stefano, on the Tuscan coast. The project provided for the total renovation both inside and outside of a building constructed in the 60s, the adaptation of the systems, the construction of an outdoor swimming pool. The existing building presented a plan very clear, practically free from partitions. The new project has targeted a careful division of space in order to meet the functional and privacy needs of the owners, a very large family. However, it has tried to preserve large areas of aggregation as it is a home used for vacation and leisure. Great attention was paid to environmental sustainability through the installation of a geothermal system, solar panels and the construction of an underground tank for rainwater harvesting which is reused for filling the pool.

04 VillaPianone puzzle